Doornenburgonline.nl
ons durp sinds 2003 zichtbaar ien beeld

 

Evenementen & Activiteiten ien Doornenburg en da elk jaor wjèr!

 

2017

 

 
     
   

 

MAART
 

11

NL DOET! Speeltuin Doornenburg

 
 
 
11 maart : NLDoet, we gaan klussen in de speeltuin DRINGEND HULP GEZOCHT
Zaterdag 11 maart doen ook wij mee aan NLDoet. We hebben heel veel werk te doen.
  • Schoonmaken toestellen
  • Kleine reparaties aan toestellen
  • Speelzones vrijmaken van gras
  • Overal zand aanvullen
  • Beestenboel klussen

Zonder vrijwilligers redden we het niet en kunnen we de speeltuin niet in topconditie houden. We hopen op meer hulp dan de laatste jaren! We starten om 8 uur, maar je hoeft natuurlijk niet de hele dag te helpen. Elk uurtje zou fijn zijn!

Stuur even een mail naar secretariaat@speeltuindoornenburg.nl,, dan kunnen we rekening houden met je komst. We zorgen voor een hapje en drankje

 
  Naar boven
 

12

Pianoconcert Kasteel Doornenburg

 
 
 
Pianoconcert door Ischico Velzel, Zondag 12 maart 2017.

Ischico Velzel (1996) heeft in 2012 ook een concert gegeven op kasteel Doornenburg.
Op 6-jarige leeftijd begon zij met pianoles. Momenteel studeert ze aan het ArtEZ conservatorium bij Frank Peters. Zij is nu bezig met haar derde studiejaar bij hem. Ook maakt Ischico deel uit van een pianoduo, Pianoduo Florence en Ischico. Zij zijn afgelopen winter geselecteerd voor de Pianoduo Academy van het Scholten & Janssens Pianoduo. Sinds januari krijgen zij intensieve coaching van het pianoduo.
Ischico speelt tijdens het pianoconcert in de Ridderzaal van kasteel Doornenburg o.a. werken van: Bach, Beethoven en Rachmaninov.

Aanvang van het concert: 11.30 uur, kasteel open: 11.00 uur. -Toegangsprijs: €12,50, -t/m 12 jaar GRATIS, -Studenten €7,50, -voor vrienden van Kasteel Doornenburg € 10,00. In de pauze van het concert wordt u een gratis kopje koffie/thee aangeboden i.s.m. Catering De Buitenpoort.

Reserveren: administratie@kasteeldoornenburg.nl of 06-10395449.

 
  Naar boven
 

17 en 18

Concert 'Nei-js ien 't Durp' Jekadee Doornenburg

 
 
 
Het gaat gebeuren! Na het Turbulentie concert in 2015 geeft het koor Jekadee weer een groots concert in het kerkgebouw in Doornenburg. Dit concert draagt de titel Nei-js ien 't Durp?! oftewel 'Nieuws in het Dorp'

In een afwisselende happening met zang, toneel en verrassende licht-, beeld-, en geluidseffecten nemen we u mee door het nieuws van toen, nu en alle tijden. De titel doet vermoeden dat het concert in het dialect wordt uitgevoerd, maar dit is zeker niet het geval. Het Kerkgebouw zal weer sfeervol worden ingericht bij het thema en dankzij de medewerking van toneelgroep Mozaïek uit Angeren en Marlou Leenders belooft het weer een waar spektakel te worden.

Het concert vindt plaats op vrijdag 17 maart en zaterdag 18 maart om 20.00 uur.

De kaarten zijn te koop bij de Spar in Doornenburg, via de leden van het Jekadee, via concert@jekadee.nl Ze kosten € 7,50.

Laat u verrassen en trek uw eigen conclusie: Is er nieuws in het dorp of niet? Graag tot 17 en 18 maart!
 
  Naar boven

 

APRIL
 

1 en 2

54ste Kasteeltocht Doornenburg

 
 
 
De Kasteeltocht is een wandeltocht voor iedere liefhebber van de wandelsport. De routes worden uitgezet in Doornenburg en Hulhuizen en voor de langere afstanden vanaf 20 km. Gaan we verder de gemeente Rijnwaarden in, Pannerden, Lobith, Tolkamer, Herwen en Aerdt. Lees meer in het PDF bestand of bezoek de website!
 
  Naar boven
 

9

 Concert 'Sound of Liberty' Harmonie Doornenburg

 
 
 
Op zondag 9 april 2017 organiseert Harmonie St. Caecilia uit Doornenburg het concert Sound of Liberty! Een concert met als thema de bevrijding van Nederland aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. De datum van het concert valt (bijna) samen met de bevrijding van Doornenburg in 1945. Het orkest staat onder leiding van dirigent en arrangeur Emile Stoffels en zal vocaal worden ondersteunt door Bubbles and Boas.
 
  Naar boven
 

26

 Kingsnight Oranjecomité Doornenburg

 
 
 
Kingsnight vanaf 20.00 uur in het Schuttersgebouw Doornenburg m.m.v. NXT Level, entree GRATIS!
 
  Naar boven
 

27

Koningsdag Doornenburg

 
 
 
Meer informatie volgt t.z.t.!
 
  Naar boven

 

MEI
 

4

Nationale Dodenherdenking Doornenburg

 
 
 
2 minuten per jaar herdenken wij ... ! Lees meer op de pagina!
 
  Naar boven
 

21

27e Burgrun met MCKO Doornenburg

 
 
 
De Burgrun is het zijspan-uitstapje voor mensen met een handicap

Mensen met een handicap hebben een beperking. Met de Burgrun bezorgen we hen een onvergetelijke dag, buiten de normale omgeving. De naam Burgrun refereert aan een ritje tussen Doornenburg en Doesburg, echter het is met zijn 150 km al lang geen klein ritje meer. Wat ooit begon als een kleinschalig opgezet festijn is uitgegroeid tot een evenement van formaat. De Burgrun vindt jaarlijks plaats aan het begin van de zomer en is een initiatief van motorclub M.C.K.O. te Doornenburg. De Burgrun commissie organiseert de Burgrun voor zo’n 70 deelnemers en vele bezoekers. U kunt langs de weg genieten van de voorbijkomende stoet en later op het feestterrein van de gezelligheid.

Er wordt op deze dag van alles georganiseerd, maar het hoogtepunt blijft toch wel het ritje in het zijspan. Een belevenis voor velen om nooit meer te vergeten.

Vele rijders komen vrijdags al aan en blijven kamperen tot zondag op het grasveld van de speeltuinvereniging van Doornenburg. Een aantal jaren terug hebben er zelfs een aantal Franse zijspanrijders meegereden, maar ook onze Duitse rijders zijn de laatste paar jaren enthousiast aanwezig. Voor de rest komen de rijders uit heel het land; van Maastricht tot Groningen en wat er tussen ligt. Het startschot valt rond 10.00 uur!
 
  Naar boven
 

21

 Doe-dag voor mensen met N.H.A. Kasteel Doornenburg

 
 
 
BOEREN, BURGERS, BUITENLUI, HOORT HOORT en zegt het VOORT.

Voor mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) word er weer een DOE-dag opgezet. Kennis maken met leuke ambachten op het mooie kasteel Doornenburg. Ook kan er een rondleiding in het kasteel worden gevolgd. Alles in een rustig tempo.

Deze dag is Zondag 21 mei van 11.00 tot 17.00 uur.

Dit is tevens een trainings-dag van de Knights. Ze gaan dan boogschieten en zwaardvechten.

Dit alles is gratis, wel zou het fijn zijn als je een vrijwillige bijdrage in de pot doet. Dit voor de benzinekosten van de ambachtslieden. Meer informatie bezoek de Facebookpagina!!
 
  Naar boven

 

JUNI
 

5

Keizerschieten & Jeugdkoningschieten Schutterij GvA

 
 
 
2e Pinksterdag: Keizerschieten & Jeugdkoningschieten bij de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel.
 
  Naar boven
 

25

Durpsgenoten tijdens de 29e editie van Gendste triathlon

 
 
 
In het weekend van de Gendtse Kersenfeesten staat traditioneel de Gendtse kwarttriathlon op het programma met tal van Doornenburgers. Op zondag 25 juni 2017 zal op Sportpark Walburgen om 13.00 uur de 29e editie van de Gendste triathlon van start gaan. De Gendtse kwart is een compacte wedstrijd op een verkeersvrij parcours in en rond de dorpskern.

De inschrijving voor zowel de kwart- als de trio-triathlon zal starten in de nacht van 14 op 15 april 2017 exact om 0.00 uur. De inschrijving en meer informatie loopt via de website!!

 
  Naar boven

 

JULI
 

1 en 2

Middeleeuws evenement Kasteel Doornenburg

 
 
 
Middeleeuws evenement op Kasteel Doornenburg op 1 en 2 juli 2017 van 10:00 tot 17:00 uur. Meer info volgt z.s.m.! Lees meer op de website!!
 
  Naar boven
 

21

Slagwerkgroep naar Wereldmuziekconcours 2017 Kerkrade

 
 
 
De slagwerkers van St.Caecilia Doornenburg zijn toegelaten om deel te nemen aan het Wereldmuziekconcours 2017 te Kerkrade. De groep is door de organisatie op vrijdag 21 juli in het speelschema gezet. Nadere informatie volgt z.s.m.!!

De voorbereidingen voor de 18de editie van het befaamde Wereld Muziek Concours Kerkrade, van 6 – 30 juli 2017, zijn in volle gang. Overal in de wereld bereiden marching- en showbands; harmonieën, fanfares en brass bands; slagwerkensembles; dirigenten en instructeurs zich voor op hun deelname volgend jaar.

In totaal gaan meer dan 20 duizend muzikanten deelnemen aan de 18de editie van het festival. 260 orkesten met gemiddeld zo’n 80 deelnemers uit 32 landen en 5 continenten strijden dit jaar om een plek aan de wereldtop. Nooit eerder schreven zo veel orkesten zich in voor deelname aan het vierjaarlijkse mondiale festival in het Zuid-Limburgse Kerkrade.

Kaarten voor de 18e editie van WMC zijn vanaf het eerste kwartaal van 2017 via internet beschikbaar. Lees meer op de website!!

 
  Naar boven

 

AUGUSTUS
 

20

Lingewaard Koningschieten in Doornenburg

 
 
 
Het Lingewaard Koningschieten is een driejaarlijks terugkerend evenement binnen deze gemeente. De ontstaansgeschiedenis ervan is terug te voeren op de gemeentelijke herindeling op 1 januari 2001. Tijdens de opening van de vlaggenparade op 14 juni 2003 van de Nijmeegse Vierdaagse werd door de toenmalige burgemeester Rob Persoon onze nieuwe fusiegemeente gepromoot door de vier gilden die de gemeente Lingewaard rijk is. De vier verenigingen openden met een gezamenlijke opmars, een prachtige vendelhulde en een muzikaal optreden.

In 2005 startte het gilde Gijsbrecht van Aemstel uit Doornenburg met het eerste Lingewaard Koningschieten.

Zo'n zeventig oud-koningen van de gezamenlijke gilden/schutterijen binnen de gemeente schrijven zich vrijwillig in voor deelname. Zij strijden onder de mast in een bepaalde volgorde om beurten door op afroep van hun naam te schieten met een luchtbuks, die rust op een zogeheten affuit, op een houten vogel die geprepareerd staat in de schietbak. Door van de houten vogel, de kop, de vleugel of staart eraf te schieten, levert dit een startbewijs op voor de finaleronde. Degene die in de finaleronde het laatste stukje vogel eraf schiet, mag zich de trotse nieuwe koning van de gemeente Lingewaard noemen. De titel 'Lingewaard-koning is een ere-titel waaraan geen verplichtingen verbonden zijn. Een herinneringsmedaille valt de nieuwe koning ten deel tijdens het omhangen van de koningsketting. Lees meer op de website!!
 
  Naar boven

 

SEPTEMBER
 

13 t/m 15

aanmelden als lid bij Schutterij Doornenburg

 
 
 
Aanmelden nieuwe leden van de Schutterij en kaartverkoop schuttersfeesten. De locatie van aanmelding is het Schuttersgebouw, Kerkstraat 9 te Doornenburg tussen 19.00 – 21.00 uur. Lees meer op de website!!
 
  Naar boven
 

16 t/m 19

Kermis & Schuttersfeesten 2017 Schutterij Doornenburg

 
 
 
Zaterdag - Op zaterdagmiddag worden om 14.00 uur de vlaggen gehesen bij het Schuttersgebouw. Vervolgens marcheren harmonie St. Caecilia en de Schutterij naar de schietweide aan de Pannerdenseweg. Daar wordt vanaf 14.30 uur onder de leden geschoten op de houten vogel. De romp van de houten vogel is voorbehouden aan de koningskandidaten. Rond 15.45 uur start het koningschieten. Diegene die op de schietweide het laatste restje hout van de schietmast knalt is koning van de Schutterij. Na de traditionele inhuldiging marcheert de Schutterij terug naar het dorp. Vanaf 19.30 uur is het groot feest in het Schuttersgebouw m.m.v. Perfect Showband.

Zondag - Om 10.00 uur is de aanvang van de schuttersmis in de St. Martinuskerk. Na afloop van de mis (rond 11.15 uur) verzorgen de Schutterij en de harmonie in de kerktuin de traditionele muzikale vendelhulde aan de medewerkers en vrijwilligers van de Geloofsgemeenschap St. Martinus. Rond 12.00 uur maken de Schutterij en de harmonie een rondgang door het dorp. Kermiszondag wordt afgesloten met een groot schuttersfeest vanaf 19.30 uur in het Schuttersgebouw m.m.v. Perfect Showband.

Maandag - Om 9.00 uur is de aanvang van de schuttersmis in de St. Martinuskerk voor de overleden leden en de huidige leden van Schutterij Doornenburg. Rond 10.00 uur vindt de kranslegging plaats bij het kruispunt Kerkstraat/Kasteelsepad voor allen die Doornenburg en de Schutterij in het bijzonder een warm hart toedragen. Vanaf 10.15 uur worden in de voorburcht van Kasteel De Doornenburg de jubilarissen van de Schutterij gehuldigd. Na de huldigingen zal de naam bekend gemaakt worden van de persoon die zich in het afgelopen jaar het meest verdienstelijk heeft gemaakt voor de Schutterij. Hij/zij wordt onderscheiden met “De Gijsbrecht”. Een commissie, bestaande uit de President en de drie gildemeesters, bepaalt vooraf wie hiervoor het meest in aanmerking komt. “De Gijsbrecht” is voorstellende een kruisboogschutter en symboliseert de verbondenheid van de Doornenburgse schutterij. Vervolgens verplaatsen de schuttersfeesten zich richting het Schuttersgebouw. Vanaf 11.00 uur is het Schuttersgebouw open voor het matinee. Om 15.30 uur wordt een pauze ingelast waarna het feest vanaf 19.30 uur weer wordt voortgezet. De muziek wordt verzorgd door Perfect Showband.

Dinsdag - Op kermisdinsdag staat het nieuwe Koningspaar van de Schutterij centraal. ’s Ochtends rond 9.00 uur wordt in optocht met vendels en muziek een bezoek gebracht aan het huis van het Koningspaar. Na de traditionele muzikale vendelhulde krijgen de koning en koningin ieder een gouden herinneringsring aangeboden. Om 11.00 uur volgt een rondrit door het dorp in een open landauer. Om 11.00 uur start het schuttersfeest in het Schuttersgebouw. Dit feest gaat door tot 15.30 uur waarna er een pauze ingelast wordt, zodat het feest om 19.30 uur weer verder kan gaan. s Avonds om 21.00 uur brengen de aspirant vendeliers een vendelhulde in het Schuttersgebouw en wordt door honderden schutters luidkeels het “Lied van Doornenburg” gezongen op de wijze van het“Kleine café aan de haven”. De muziek wordt verzorgd door Perfect Showband. Lees meer op de website!!

 
  Naar boven
 

23

14e Truckrun 'Dieselvuur in ’t Avonduur'

 
 
 
Op zaterdag 23 september zal de inmiddels 14e editie van de Truckrun weer door Lingewaard en Overbetuwe trekken.

Ruim 135 lichamelijk- en/of verstandelijke beperkte mensen zullen in de avond een onvergetelijke avond beleven. Door in de cabine van een truck te stappen worden ze de koning(in) van de weg. Wat de run zo bijzonder maakt is het tijdstip. In de schemering komen de verlichte trucks namelijk nog indrukwekkender over dan normaal. Vanaf het Julianaplein in Gendt zal de rit rond 18.00 uur vertrekken richting Doornenburg. Tegen 20.45 uur worden de dieselmonsters weer in Gendt terugverwacht. Voor de volledige route en meer informatie verwijzen wij u naar de website!! Naast de rit zijn er overdag een hoop dingen te zien en te beleven. Vanaf 14.00 uur zal het Julianaplein volstromen met deelnemende vrachtwagens. De inschrijving zal openen op 1 maart 2017 om 00:00uur. Met vriendelijke groet Team Enjoy-Transport.

Wilt u ons helpen deze dag te sponsoren, stuur dan een mailtje naar enjoy.transport@gmail.com

 
  Naar boven

 

OKTOBER
 

7 en 8

Rommelmarkt M.O.V. Doornenburg

 
 
 
Jaarlijkse rommelmarkt M.O.V. in het Schuttersgebouw, Kerkstraat 9 te Doornenburg.
 
  Naar boven

 

NOVEMBER

 

 

 
 
 
 
 
  Naar boven

 

DECEMBER

 

 

30

Eindejaarsfeest Schutterij Doornenburg

 
 
 
Informatie volgt  t.z.t.!
 
  Naar boven